Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Acne gevoelige of actieve acne huid

Acne uit zich veelal in de pubertijd, wanneer door hormoonschommelingen de talgkliertjes (te) veel talg afscheiden. Hierdoor ontstaan de 'jeugdpuistjes' die kenmerkend zijn voor Acne.


Zoekt u een doeltreffend middel om acne efficient en resultaatgericht aan te pakken? Weet u echter niet goed welke producten het allerbest werken op acne? Kijk dan zeker even naar onze professionele selectie aan top acne producten! Geen onoverzienbare lijst aan acneproducten die hier of daar wel wat zullen helpen voor uw specifiek huidprobleem, maar werkelijk een beperkte keuze aan top acneproducten die speciaal voor dit huidissue zijn ontwikkeld! 

Lees hieronder meer over acne: hoe je acne krijgt en hoe je acne kan verhelpen, en lees zeker ook even onze blog met tips over acné en het kiezen van de juiste acné producten


Categorieën


Hoe krijg je Acne?

Acne krijg je niet enkel tijdens de pubertijd. Ook veel andere oorzaken kunnen acne doen ontstaan:

 • Erfelijkheid: acné kan in de familie zitten.
 • Puistjes zelf beginnen openkrabben en uitknijpen. Door iedere pukkel open te krabben of uit te knijpen, wordt acné alleen maar erger en krijg je littekens.
 • Hormonen. Vrouwen hebben vaak meer last van acné vlak voor het begin van de menstruatie. Ook tijdens een zwangerschap kan een vrouw tijdelijk acné krijgen.
 • Cosmetica die de huid verstoppen, zoals bepaalde soorten vloeibare make-up.
 • Druk en wrijving. Een voorbeeld hiervan is acné onder de kinrand van een helm of 'Maskne', die veroorzaakt worden door het veelvuldig dragen van een mond - en neusmasker.
 • Ook geneesmiddelen kunnen acné veroorzaken of verergeren. Dit uit zich dan op een eerder ongewone plaats of op oudere leeftijd.
 • Vochtige lucht. Bij vochtig weer kan acné erger worden.

Mensen oordelen vaak verkeerd over acne, we sommen ze even op:

Acné wordt niet veroorzaakt door:

 • Het eten van bepaald voedsel. Omdat mensen met acné vaak een vette huid hebben, denken sommige mensen dat vet eten ermee te maken heeft. Vooral varkensvlees, chocolade of aardappelen zouden puistjes veroorzaken. Dit is niet waar. Ook voedselallergie speelt bij acné helemaal geen rol.
 • Een vitaminetekort. Het heeft geen zin om vitaminen te slikken tegen acné.
 • Slechte hygiëne. Mensen denken dat mensen met acné hun huid niet goed schoon houden. Ook dit klopt niet. Acné heeft niets te maken met een goede of slechte hygiëne.
 • Zweten. Transpiratie en talgvorming hebben niets met elkaar te maken. Zweten maakt acné niet erger.
 • Spanningen of stress. Acné ontstaat niet door spanningen of stress. Eerder is het zo dat acne spanningen kan geven, als mensen zich ervoor schamen.

Acné is ook helemaal niet besmettelijk!

Bij ernstige vormen van acne is er niet alleen sprake van een ontsierende en psychologisch belastende huidaandoening: er is een reëel gevaar dat uitgebreide littekenvorming optreedt, die daarna maar zeer moeilijk te herstellen is.

Daarom is het zeker waardevol om ernstige acné niet zomaar op z'n beloop te laten, maar ook even bij de huidexpert aan te kloppen. Uw dochter of zoon zal er u later zeer dankbaar voor zijn!


Hoe verhelpen we Acne?

Acne heeft eerder een chronisch karakter, omdat het moeilijk te behandelen valt, ondanks het feit dat er vandaag veel behandelingsmogelijkheden bestaan. Acne kan je gewoon niet laten verdwijnen van vandaag op morgen. Zelfs een lichte vorm van acne vereist vaak al een langdurige aanpak. Wel kunnen we de symptomen hedendaags zeer efficient verminderen en de acne onder controle houden, tot de acne vanzelf verdwenen is door bv. de pubertijd te ontgroeien.

Hoe dan ook, bij elke vorm van acne is het wel van belang de huid tussen eventuele salonbehandelingen ook steeds goed -maar voorzichtig- te reinigen met een milde zeep en schoon water. Na het wassen de huid niet droogwrijven, maar voorzichtig droogdeppen om beschadiging van de puistjes te voorkomen. Na het wassen is de huid gereed voor het aanbrengen van specifiek op acne gerichte verzorgingsproducten voor thuis.

Lees zeker even deze blog met tips over het behandelen van acné!