Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Crèmes | Moisturisers


5 | Moisturisers en crèmes


Waarom 's morgens een crème of moisturiser? Deze hydrateert en beschermt je huid, voorziet haar van de nodige vitamines en antioxidanten, en zorgt ervoor dat je make-up ook een goede basis heeft.

Waarom 's avonds een crème? Eerlijk gezegd: omdat er aan het einde van de dag niks zo fijn voelt op je huid als een goede volle crème! De ochtend nadien sta je op met een stralende huid. Je voelt en ziet het effect op je huid.

Hoe? Masseer je moisturiser of cream in over je volledige gelaat.

Kom meer te weten over creams en moisturizers onderaan deze pagina! 

SKINCARE LINE-UP!


OCHTEND | AVOND

1 | Reiniger, Lotion, Cleanser

2 | Toner

3 | Serum of Ampoule

4 | Oogproduct

5 | Moisturiser (ochtend) | Crème (avond)

1 - 2 KEER PER WEEK

6 | Peeling

7 | Masker

Crèmes | Moisturisers


Categorieën

Wat is een dagcrème?

Een dagcrème is een crème die bedoeld is voor uw gezicht en hals. Een huidcrème bevat actieve werkstoffen die gemaakt zijn om de huid te verzorgen en te beschermen. In principe is elke huidverzorgende crème opgebouwd uit vet of olie, water en een emulgator die zorgt dat de olie of het vet goed met het water vermengd wordt.

Door water met een kwalitatieve olie te vermengen, zorg je dat het product de huid niet (te) vet maakt, zoals dat bij een pure olie wel het geval zou zijn. Het recept (dus water, olie, emulgator) van een crème is de basis van gelijk welke huidcrème, dus ook van bv. een handcrème of bodylotion, dagcrème of nachtcrème.


Cosmetische functie en verschil tussen dagcrème en nachtcrème

Een dagcrème is bedoeld om 's morgens te gebruiken op het gezicht en de hals en is een tegenhanger van nachtcrème, die je voor het slapengaan aanbrengt. Dagcrème is over het algemeen minder vettig dan nachtcrème, zodat je met een matte, niet-glimmende huid voor de dag kan komen. 

Daarom gebruiken velen graag een getinte dagcrème: een crème die je een mooi, gezond en natuurlijk uitziend kleurtje geeft, zonder dat je meteen een meer opzichtige laag make-up op je huid hoeft te smeren (zoals bij een poeder of foundation).


Beschermende functie

Naast een licht cosmetisch effect, zoals bij getinte dagcrème het geval is, dient een dagcrème om de huid te beschermen tegen weersinvloeden en luchtvervuiling zoals rook, frituurvet, stof... 

Een crème met een zonnefilter, herkenbaar aan hun 'Sun Protection Factor' (SPF), beschermt je huid tegen vroegtijdige veroudering door de invloed van UV-B straling in zonlicht tegen te gaan.

Omdat niet iedere huid dezelfde behoeften heeft, bestaan er  verschillende soorten crèmes, voor verschillende huidtypen (droog/vet/gevoelig/...), specifieke problemen (anti-aging/acne/oogwallen/...) en naargelang het moment van de dag (ochtend/avond/nacht) en het jaar (zomer/winter)


Het belang van goed reinigen van de gezichts- en halshuid

Belangrijk is dat je voor het gebruik van een dag- of nachtcrème de huid goed reinigt met bijvoorbeeld een speciale reinigingsmelk, een facewash of cleanser (een kleine hoeveelheid product gebruiken en daarna overvloedig spoelen) en/of een lotion of tonic. 

Dit zorgt ervoor dat vuil, dode huidcellen en talg voorzichtig van de huid verwijderd worden, zodat je poriën niet verstopt raken (wat tot mee-eters of puistjes kan leiden als je huid daar gevoelig voor is), de huid er frisser uit komt te zien en de crème dieper in je huid kan dringen. Zo komen de verzorgende eigenschappen van de gezichtscrème het beste tot hun recht.


Welke crèmes voor welke huid?

Hydraterende dagcrème

Een verfrissende crème die een vochtarme huid vochtig maakt, droogtelijntjes kan helpen tegengaan en een frisse, egale uitstraling geeft is hydraterende dagcrème. Veel van van deze hydraterende crèmes bevatten bv. aloë vera, het geelachtige, niet-vette sap van de beroemde cactusachtige plant die, van oudsher gebruikt wordt om de huid te verzorgen, te hydrateren en te ontsmetten.

BB-of CC-creme

Wanneer je echt een probleemhuid hebt, of je wilt tot in de puntjes verzorgd voor de dag komen, dan kun je een BB-crème of een CC-crème overwegen. BB-crèmes en CC-crèmes zijn zwaarder gepigmenteerd dan getinte crèmes en zijn dus ook dekkender. Toch zijn ze lichter en verzorgender dan een klassieke foundation. Een CC-crème is trouwens nog iets dekkender dan een BB-crème. Een BB-crème is dan weer wat verzorgender en dus ook vettiger dan een CC-crème en daarmee weer geschikter voor een drogere en meer veeleisende huid dan een CC-crème.

crème voor de gevoelige huid

Zo zijn er neutrale, milde en verzorgende dagcrèmes voor mensen met een gevoelige huid. Deze worden aanbevolen wanneer je huid onrustig is of snel geïrriteerd, of je last hebt van allergische reacties op crèmes. Ook bij bijvoorbeeld rosacea is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met wat je op je huid smeert. Een gezichtscrème voor de vette huid kan je huid helpen de natuurlijke vetafgifte van je talgklieren te reguleren, terwijl crèmes voor een droge huid voedender en rijker zijn.

Zonbescherming met SPF

Wanneer jouw huid gevoelig is voor de zon (bijvoorbeeld bij zonneallergie of als je van nature een erg lichte of dunne huid hebt) kun je een dagcrème met SPF overwegen. Ook bij ouderdomsvlekken of wanneer het tegengaan van huidveroudering belangrijk voor je is, is een anti-aging crème met SPF een goed idee. Sowieso bevatten anti-aging dagcrèmes nutriënten die erg voedend voor je huid zijn en haar ondersteunen bij het herstel van bijvoorbeeld rimpeltjes en slapte. Voorbeelden van zulke ingrediënten zijn vitamine A, C, E en gezonde vetten, zoals avocado-olie.


Hoe kies je de juiste dagcrème?

Kortom: wanneer je op zoek bent naar een geschikte crème voor jouw huid, vraag je dan ten eerste af wat voor type huid je hebt (droog, vet, normaal, onzuiver, gevoelig, rijper, enzovoorts) en wat je belangrijkste doel is (hydrateren, camoufleren, er op een natuurlijke manier fris en verzorgd uitzien, beschermen, verjongen, voeden). 

Schrijf de belangrijkste punten op op een lijstje en hou dat lijstje bij de hand wanneer je online gaat shoppen. Op die manier kun je gericht een crème kiezen die geschikt is voor jou.
Om jouw keuze te vergemakkelijken, delen we graag onze expertise met u! Contacteer ons gerust om meer specifieke, op uw huid gericht advies te krijgen!


Onze bestverkopende crèmes? 

De Thavma Hydra lifting cream en de Apocalypsis Rejuvenating Gel van Juliette Armand, de Daily hydrating moisturiser en de Ageless Total repair crème van Image Skincare!