Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Retinol


Wat is Retinol?

Retinol is afgeleid van vitamine A en biedt vergelijkbare effecten als zijn grote zus retinoïnezuur, maar dan zonder de dure reis naar de dermatoloog. Het voorkomt de afbraak van collageen en stimuleert een snellere celvernieuwing. Deze weldadige combinatie resulteert in een zichtbaar stralende en jeugdig ogende huid. Bijgevolg maakt dit dubbele werkingseffect het ideaal om de meeste huidproblemen aan te pakken - van pigmentvlekken tot fijne lijntjes. Het egaliseert uw huid geleidelijk, terwijl de poriën worden verfijnd en eventuele pigmentvlekken verminderen. Het doet zichtbaar fijne lijntjes en rimpels verdwijnen, terwijl het uw huid verheldert en verstevigt. 

Retinol dringt diep in de huid door en stimuleert daar de aanmaak van collageen en elastine, een ideale partner dus om een verjongingskuur mee te starten en uw diepe rimpels te doen verdwijnen.

Hoewel retinol geschikt en veilig is voor alle huidtypes, kan het, afhankelijk van de concentratie, wel irritatie of droogheid veroorzaken. Het is dus wel van belang om de voor uw huid ideale concentratie te gebruiken en uw huid ook de kans te geven om geleidelijk te wennen aan deze zeer actieve werkstof.

Begin dus niet zomaar te smeren en houd er rekening mee dat bij de opstart uw huid gevoelig kan reageren. Deze kan wat rood worden en zelfs even schilferen. Sla dan gewoon één, twee dagen over en gebruik naast uw retinol serum ook producten die de aanpak van het huidprobleem goed ondersteunen.


Retinol in combinatie met vitamine C is bijzonder effectief om huidveroudering te bestrijden. Diepe rimpels worden zichtbaar minder.

 Toch zijn er maar weinig merken die retinol in een serum combineren met andere antioxidanten zoals een vitamine C. De concentraties van de verschillende werkstoffen dient nl. zeer precies op elkaar afgestemd te worden. Wij hebben met Juliette Armand zo'n toppers in huis! 

Juliette Armand Retinoïd C serum en de Retinoïd C crème zijn 2 absolute aanraders!


Hoe Retinol te gebruiken en waar moet je op letten?

De beste tijd voor het aanbrengen van retinol is 's avonds, na het reinigen, op een droge huid, want de sterke werking van een serum met retinol of retinoïde kan uw huid gevoeliger maken voor externe factoren zoals zonlicht. 

Indien je de retinol overdag wenst te gebruiken, doe dit dan steeds met een goeie aanvullende dagcrème in combinatie met een beschermer tegen de zon.


  • Breng uw Retinol product aan over het hele gezicht.
  • Voor extra voordelen tegen veroudering, begint u bij uw kaaklijn en kin en maakt u opwaartse bewegingen naar uw voorhoofd.
  • Zorg ervoor dat u het tere gebied rond de ogen vermijdt.
  • Laat tot slot het retinol product in de huid trekken voordat u uw gebruikelijke serum en favoriete nachtcrème aanbrengt.
  • Retinol kan uw huid gevoeliger maken voor UV-stralen, dus zorg ervoor dat u dagelijks een breed spectrum SPF aanbrengt. Dit kan eventueel ook door dagelijks gebruik van een beschermende dagcrème met SPF
  • Zoals met elk retinol product, wil je het geleidelijk in je routine introduceren. Probeer het om te beginnen elke derde nacht en verhoog dit geleidelijk naar elke nacht terwijl uw huid tolerantie opbouwt. Het kan gewoonlijk tot 4 weken duren voordat het nachtelijk gebruik is bereikt.

ZEER INTERESSANTE BLOG:

Retinol producten


Categorieën