Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Cleansers | Lotions | Toners


1 | Cleanser (Reiniger), Lotion en 2 | Toner


Waarom uw huid reinigen met een Cleanser en een lotion of toner? 

Omdat uw huid 's nachts ook talg (vet) geproduceerd heeft dat je aan de oppervlakte van je huid wil verwijderen. En omdat het niet veel zin heeft om zomaar op een ongereinigde huid andere producten of make-up aan te brengen. 

Dankzij een goede cleanser en een correcte reiniging 's kunnen je andere producten goed hun werk doen, en zal ook je make-up mooi blijven zitten en er egaal uitzien. 

Een toner (tonic, lotion) bereidt je huid voor op de daaropvolgende producten, en zorgt ervoor dat deze nog beter worden opgenomen. Een toner brengt ook de zuurtegraad van je huid weer op het juiste peil na de reiniging.

SKINCARE LINE-UP!


OCHTEND | AVOND

1 | Cleanser (Reiniger), Lotion

2 | Toner

3 | Serum of Ampoule

4 | Oogproduct

5 | Moisturiser (ochtend) | Crème (avond)

1 - 2 KEER PER WEEK

6 | Peeling

7 | Masker

 Cleansers, lotions en toners


Categorieën

Hoe gebruik je een reiniger en tonic? 

Een grondige reiniging bestaat meestal uit twee stappen:

1. Was eerst je handen en maak daarna je gezicht nat met een 'cleanser' product naar keuze. 

2. Na het wassen sluit je af met een goed geformuleerde toner (ook wel tonic genoemd). Een toner is een lotion-achtig product dat ervoor zorgt dat de pH waarde van uw huid terug in balans komt en de poriën terug vernauwen na de reiniging. 


De verschillende cleansers uitgelegd!

Het is belangrijk om je gezicht te reinigen, maar met welk product doe je dit? De keuze voor een cleanser is afhankelijk van je huidtype en wat je het fijnst vindt om te gebruiken. Gebruik je het liefste een zachte melkreiniger, een schuimende reinigingsmousse of een hydraterende cleansing gel? We helpen u hier graag even mee! Aan u de keuze:

Reinigingsmelk

Een reinigingsmelk is vooral aan te bevelen voor een droge of gevoelige huid, omdat een reinigingsmelk vaak olie bevat. De olie laat na de reiniging een laagje vet achter dat de huid beschermt. Melk breng je het beste aan met een wattenschijfje en hoef je niet af te spoelen.

Reinigingsmousse

Een reinigingsmousse is zoals de naam al zegt een schuimend product. Je brengt het aan op een vochtig gezicht en masseert het met de handen in, vervolgens spoel je het af met lauwwarm water. Een reinigingsmousse is vrijwel steeds voor elk huidtype geschikt, zowel voor een gevoelige of droge huid als voor een normale huid.

Cleansing gel

Een cleansing gel moet worden aangebracht op een vochtige huid. Bij het inmasseren zal de gel veranderen in schuim dat je daarna moet afspoelen met lauwwarm water. Een cleansing gel is vooral fijn bij een normale tot vette of gecombineerde huid, vanwege het schuimende effect van de gel, krijg je net dat extra tikkeltje 'schoon gevoel'

Tip: Krijg je na het gebruik van de cleanser een droge of trekkerige huid? Dan is de cleanser niet goed voor jou en kun je dus beter een andere soort cleanser uitproberen.

Toner

Een toner gebruik je om de resten van de cleanser te verwijderen, dit geldt vooral bij gebruik van een cleanser die niet (voldoende) wordt afgespoeld (bijvoorbeeld bij gebruik van een melk of lotion). Kies een toner die bij jouw huidtype past. Een goed geformuleerde toner bevat nooit alcohol!

Micellaire water

Micellaire water is eigenlijk een cleanser en toner in één. Op het oog lijkt het gewoon water in een flesje, maar het is wel degelijk meer dan dat. Micellaire water is handig voor de gevoelige huid. Normaal zou je bij een gevoelige huid liever een melk willen gebruiken als cleanser (vanwege de zachte reiniging en het vaak aanwezig zijn van oliën), maar daarna heb je nog een toner nodig om de resten van de melk te verwijderen. 

Als je alleen micellaire water gebruikt, heb je geen extra toner nodig! Bovendien is micellaire water vaak geschikt voor het volledige gezicht en heb je dus ook geen specifieke reiniger voor de ogen of lippen nodig. Eigenlijk geldt bij de keuze voor een melk met toner of een micellaire water de vraag; wat vind jij het fijnst om te gebruiken?


Wat komt er na de reiniging?

Nadat je gezicht helemaal schoon is, kun je een serum of ampoule aanbrengen. Een serum kan nu perfect haar werk doen, omdat de poriën helemaal schoon zijn en dus goed de actieve werkstoffen uit het serum kunnen opnemen.