Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Gezichtspeeling of Scrub


6 | GEZICHTSPEELING of SCRUB


Waarom? Na een intensieve gezichtsreiniging van de huid is het goed om 1 a 2 keer in de week een gezichtspeeling te gebruiken. Je huid voelt hierna in elk geval weer heerlijk zacht en fris aan!

Op de dag dat je een gezichtspeeling gebruikt doe je dit tussen je gezichtsreiniging en gezichtslotion of tonic in

De gezichtspeeling verwijdert dode huidcellen, velletjes en mee-eters. Wel zo fris dus! Hierdoor is je huid weer goed geprepareerd om het masker, de lotion en moisturiser of crème die je erna gebruikt beter op te nemen en tot de diepere huidlagen door te dringen. Tevens wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor de huid meer glans krijgt. Na een goede gezichtspeeling voel je je gewoon weer als herboren! 

Hoe? Doe een beetje scrub op je handen of breng wat 'stippen' aan op je gezicht. Maak je vingers vochtig met lauwwarm water. Masseer de gezichtspeeling zachtjes in met kleine roterende bewegingen en breng niet te veel druk aan rondom de ogen of beter, vermijd deze. De hals kun je desgewenst ook meenemen. Spoel de gezichtspeeling grondig af met lauwwarm water. Koud kan ook als je dit prettiger vind. Als je in de ochtend scrubt ben je gelijk goed wakker! ;)

Voor wie meer info wenst over het hoe, waarom en wanneer van een gezichtspeeling, zie onderaan deze pagina!


SKINCARE LINE-UP!


OCHTEND | AVOND

1 | Reiniger, Lotion, Cleanser

2 | Toner

3 | Serum of Ampoule

4 | Oogproduct

5 | Moisturiser (ochtend) | Crème (avond)

1 - 2 KEER PER WEEK

6 | Peeling

7 | Masker

Gezichtspeelings/scrubs

WAT IS EEN PEELING?

Bij een peeling worden huidvriendelijke zuren aangebracht op je huid, waardoor dofmakende, dode huidcellen makkelijk loslaten en het bovenste laagje van je huid zichzelf zal vernieuwen. Hierdoor komt er een nieuwe, frisse, egalere huid tevoorschijn. 

Door je huid regelmatig te 'peelen', blijft je velletje er stralend uit zien en kunnen oneffenheden stelselmatig verminderen. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor je huid steviger wordt.


SOORTEN PEELINGS

Peelingproducten bestaan in allerlei vormen: crèmes, lotions, maskers ... Ze hebben allemaal hetzelfde doel: dode huidcellen verwijderen en de celvernieuwing stimuleren. Je kunt zo'n peeling zelf thuis uitvoeren zonder enig risico, zolang je de voorschriften volgt! Lees daarom steeds eerst hoe je zo'n peeling gebruikt, of vraag raad aan ons!

Bij een Peeling voor thuisgebruik liggen de dosissen van de chemische actieve bestanddelen redelijk wat lager dan die bij ons in de Skin Clinic. Ze zijn daarom ideaal voor het behandelen van de eerste tekenen van huidveroudering, een doffe uitstraling, vergrote poriën of oppervlakkige puistjes. Bovendien zijn onze thuispeelings erg geschikt om het resultaat van een professionele peeling nog langer te behouden.

Heb je last van specifieke huidproblemen (zoals acne) of heb je een (over)gevoelige huid? Experimenteer dan zeker niet zelf met peelings, hoe zacht ze ook beweren te zijn. Vraag raad aan ons als je twijfelt, zo vermijd je het risico op elke huidbeschadiging.

Vandaag bestaan er veel producten die zowel reiniger als serum als peeling combineren in één. Het peelend effect is dan veelal een stuk zachter en makkelijker of minder agressief in gebruik. Wij hebben in onze online shop heel wat van deze zachtere, gecombineerde producten. Kijk maar eens naar de Alpha-H Balancing Moisturizer and Gentle exfoliant, een moisturizer en peeling in één. Of wat dacht je van de Balancing Gel Polisher van Image Skincare, deze bevat zelfs drie verschillende soorten exfolianten én is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidcondities.


HOE DOE JE HET?

Een peeling doet je huid goed, maar: overdaad schaadt! Een peeling is zeker geen behandeling om dagelijks te doen. Lees  zeker even de instructies goed door en 'peel' niet vaker dan aangeraden. Wij raden over het algemeen maximaal 2 keer per week aan.

Vooraleer je aan de slag gaat met een peeling voor thuisgebruik, is het heel belangrijk om het product eerst even te testen op een klein stukje van je huid. In je hals of achter je oren, bijvoorbeeld. Wacht minstens 24 uur en kijk hoe je huid reageert. Is de kust veilig, en is je huid niet geïrriteerd of beschadigd? Dan kun je doorgaan met de behandeling.

  1. Een thuispeeling start altijd met een schone huid. Reinig je gelaat, maar zorg ervoor dat er geen zuren (bv. salicylzuur) in je reiniger zitten. Dep je huid droog met een schone handdoek.
  2. Breng daarna de peeling aan en laat inwerken zoals op de verpakking vermeld staat. Je kunt een lichte tinteling en wat roodheid ervaren, maar als het branderig of pijnlijk aanvoelt, dan haal je het er best meteen af.
  3. Spoel het product na de inwerktijd af met fris water, dep je huid opnieuw droog met een schone handdoek en breng een neutrale, vochtinbrengende crème aan. Serums en andere verzorgingsproducten laat je beter achterwege om je huid wat rust te gunnen.
  4. Ga je naar buiten? Breng dan een hoge zonbeschermingsfactor aan, zelfs als de zon niet schijnt. Na een peeling is je huid namelijk extra gevoelig voor schadelijke uv-stralen die je huid kunnen beschadigen en sneller doen verouderen.

Onze bestsellers?

Intense Brightening exfoliating powder van Image Skincare, de Exfoliating Enzyme Gel van Juliette Armand en Alpha-H Beautysleep Power Peel!