Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Serum | Ampoule


3 | Serum of Ampoule


Waarom gebruik je een serum of ampoule? 

Extra laagje, extra pleasure! Een serum of ampoule geeft je de kans om een extra power boost te geven aan je huid. 

En een specifiek probleem of wens te targetten. Of dat echt nodig is? Als je het verschil wil maken en snel resultaten wil zien: absoluut!

Hoe gebruik je een serum of ampoule? 

Wacht heel even totdat je toner niet meer nat aanvoelt op je huid. Breng dan je serum of ampoule naar keuze aan op je volledige gelaat. Onderaan deze pagina vind je meer info over het aanbrengen van een serum.


SKINCARE LINE-UP!


OCHTEND | AVOND

1 | Cleanser (Reiniger), Lotion

2 | Toner

3 | Serum of Ampoule

4 | Oogproduct

5 | Moisturiser (ochtend) | Crème (avond)

1 - 2 KEER PER WEEK

6 | Peeling

7 | Masker

Serums/Ampoules


Categorieën

Wat is een serum?

Een serum is vrijwel altijd een dunne emulsie op basis van water of alcohol met daarin een vrij hoge concentratie actieve, werkzame stoffen. 

Je gebruikt een serum als een extra stap in de verzorging, je zou kunnen zeggen dat het serum zorgt dat er voedingsstoffen in de huid terecht komen en dat een crème er daarna voor zorgt dat djehuid beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Uiteraard zijn er ook cremes die verzorgende ingrediënten bevatten, heel veel zelfs, maar de concentratie is in een serum altijd (veel) hoger. Je kunt dus eigenlijk niet zonder creme, maar eventueel wel zonder serum, al kan een echt vette huid soms baat hebben bij het gebruiken van alleen een serum.

Een serum kun je meestal iedere dag gebruiken, maar je kunt een serum bijvoorbeeld ook gebruiken als een kuur, op het moment dat jouw huid wat extra's nodig heeft. Je gebruikt het serum dan een aantal weken achter elkaar ('s ochtends en 's avonds) totdat jouw huid weer opgeknapt is, ideaal bijvoorbeeld als de huid vocht tekort komt of na teveel zon wat pigmentvlekjes vertoont. 

Een serum is dus ook te gebruiken als een probleemoplosser of als ondersteuning bij het aanpakken van een huidprobleem, zo kan een serum met een hoge concentratie vitamine C heel goed zijn als je last hebt van acné littekentjes bijvoorbeeld.


Wanneer gebruik je uw serum best?

Je gebruikt een serum naar keuze in de ochtend of in de avond, altijd direct na het reinigen van de huid, je brengt het dus aan op een schone, droge huid, direct na de toner. 

Het is eigenlijk de eerste stap in huidverzorging (als je toner niet als eerste stap rekent) en je brengt het dus aan voordat je een dag- of nachtcreme aanbrengt. Daarna ga je verder met de rest van jouw verzorging, de regel is eigenlijk dat je het product met de dunste textuur als eerste aanbrengt (eerst toner, dan serum, dan creme etc) vandaar dat het serum als eerste komt.

Gebruik je ook een exfoliant? Dan gebruik je die weer voor een serum, best wissel je een exfoliant en een serum met elkaar af, maar het kan dus eventueel ook wel samen. Overdag gebruik je geen exfoliant (dat maakt de huid nl. gevoeliger voor de zon en dat is niet handig) en kun je het serum dus wel weer direct na de toner aanbrengen.


Welk serum kies je?

In principe zijn serums geschikt voor ieder huidtype, omdat ze vrijwel nooit voedende bestanddelen bevatten zoals glycerine die minder fijn zijn voor een vette huid, dus je zou ieder serum kunnen gaan gebruiken. 

Maar je kunt natuurlijk het beste kiezen voor eer serum dat jouw huid ondersteunt! Heb je een huid met wat pigmentvlekken? Dan zou je een serum kunnen gebruiken die deze vlekken aanpakt. 

Heeft jouw huid echt een tekort aan vocht (voelt het trekkerig aan en heb je veel fijne lijntjes?) dan is een hydraterende serum natuurlijk een goed idee. 

Maar er zijn nog serums die verschillende problemen aanpakken, iets wat natuurlijk heel handig is. In principe kun je al vrij vroeg een serum gaan gebruiken, zeker vanaf 25 jaar, maar gebruik je het serum als kuurtje dan kun je ook al eerder beginnen als je denkt dat jouw huid er baat bij heeft.