Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Acné Producten


Wat is acné, wat veroorzaakt acné en hoe kom je van acné af? Onze beste producten tegen acne!


Wat? Acne komt in veel verschillende verschijningsvormen en gradaties voor, maar er is één gemeenschappelijke oorzaak: (een teveel aan) talg. Dit hoopt zich op in de poriën, verstopt ze en sluit ze af. Deze talgophopingen zijn zichtbaar als witte, onderhuidse bolletjes of als zwarte puntjes (comedonen of mee-eters genoemd). 

Omdat dode huidcellen de porie uitgang blokkeren kunnen de talgophopingen niet weg en neemt de druk op en in de poriën toe. Uiteindelijk breken ze open en komt de inhoud in de omliggende huid terecht, waardoor vervolgens een ontsteking veroorzaakt (pukkels, puistjes) wordt. Gaat de ontsteking onverhoopt dieper de huid in, dan vormen zich daar harde, onderhuidse knobbels en abcessen.

Hoewel nooit wetenschappelijk bewezen, wordt acne heel vaak in verband gebracht met bepaalde (vette) voedingsmiddelen, een tekort aan vitaminen, roken of slechte persoonlijke hygiëne. Maar elke huid (ook een schone) bevat een bepaalde hoeveelheid en soort bacteriën. Het enige verschil is dat dit bij een vet(ter) huidtype sneller kan leiden tot een infectie.

Wat veroorzaakt het dan wel? Soms is het simpelweg een kwestie van pech: in de ene familie komt nu eenmaal meer acne voor dan in de andere. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen of verkeerde huidverzorgingsproducten of make-up kan acne veroorzaken of verergeren. Hormoonschommelingen zijn echter in veruit de meeste gevallen de grootste boosdoener. Puberteit, menstruatie, zwangerschap, menopauze en stress zijn slechts enkele factoren die, ieder op hun eigen manier, resulteren in hormoonschommelingen en daarmee acne.


Hoe? Wat de oorzaak van je acne ook is, een succesvolle aanpak kost tijd en discipline. Kies niet meteen voor te heftige of sterk ontvettende producten, een beetje talg moet er namelijk wel op je huid achterblijven om te zorgen dat het huideigen beschermlaagje intact blijft. Anders raak je van de regen in de drup. De huid zal namelijk, als ze te sterk ontvet wordt, ter compensatie juist meer talg aanmaken, omdat ze er nou eenmaal op gericht is om de vet-/vochtbalans intact te houden. Te sterk ontvettende producten kunnen de acne zo soms zelfs verergeren.

Overigens kan acne ook bij gebruik van de juiste producten in eerste instantie verergeren. Dat komt omdat veel van deze producten ingrediënten bevatten die de celdeling en aanmaak van nieuwe huidcellen flink activeren (zoals salicylzuur en vitamine A). Als gevolg daarvan kan de huid onzuiverheden sneller naar buiten gaan werken. Even doorbijten dus! Neem minstens 1-1.5 maand in acht alvorens je verbetering kunt verwachten.


Onze bestsellers? De IMAGE Skincare Clear Cell collectie, alle Clarifying producten van Juliette Armand en de Acne Solution lijn van Mesoestetic zijn ontegensprekelijk wereldwijde toppers in het bestrijden van acné!


Acné producten


Categorieën