Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Haarverzorging en producten tegen haarverlies en haaruitval


Haaruitval of haarverlies, een veelvoorkomend probleem met veel mogelijke oorzaken

Verlies jij heel wat haren op één dag? Of merk je dat je meer haren verliest dan vroeger, vooral wanneer je je haar borstelt of je haar wast? Dan heb jij waarschijnlijk last van haarverlies of haaruitval. Per dag kan je wel zo'n 50 tot 100 haren verliezen, dat is volkomen normaal als je gezond bent en daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Haaruitval is echter wel een belangrijke, fysieke boodschap die je lichaam uitstuurt over jouw fysieke én mentale welzijn (denk aan stress). Abnormaal haarverlies (meer dan 100 haren per dag) kan heel wat verschillende oorzaken hebben zoals:

 • Schadelijke haarproducten
 • Voedingstekorten
 • Tekort aan vitamines (vooral vitamine B of ijzer) of een teveel aan vitamines (vitamine A)
 • Hormonale schommelingen
 • Stress
 • Stoornissen van het immuunsysteem
 • Gebruik van bepaalde geneesmiddelen & anticonceptie
 • Geïrriteerde, droge hoofdhuid
 • Genetische aanleg

Tragere haargroei en doffe haren zijn soms de voorbode van haarverlies

Als je een tekort hebt aan ijzer, vitamine B, silicium, zink of omega 3 dan groeit je haar trager, is het minder sterk en glanzend. Als je het tekort niet aanpakt, kan het zelfs leiden tot ernstig haarverlies.

De basis voor gezond haar zit vooral in een goede dagelijkse voeding en een correcte haarverzorging

Een voedingsplan met voldoende proteïnes, mineralen en vitamines kan een hele uitdaging zijn in jouw drukke leven en ook het feit dat (gemakkelijke) 'westerse voeding' niet altijd de juiste ingrediënten bevat. Voedingssupplementen zijn dan vaak al een goede eerste stap, zoals een multi-vitamine. Het is dus essentieel om de juiste voeding te combineren met een correcte haarverzorging

Mesoestetic Tricology haarproducten tegen haarverlies en haaruitval

Mesoestetic biedt met haar Tricology haarproducten een uitgekiend professioneel programma, geschikt voor alle soorten verzwakt haar. De producten zorgen voor een sterkere haarvezel en tot veel minder haaruitval. Deze producten geven een zachte reiniging, intense voeding en hydratatie aan het haar. Het resultaat? Een gezonde en sterke haarlook, met extra veerkracht die haaruitval en breuk voorkomen!

Gebruik zowel de Tricology haargroei lotion als de Tricology haargroei shampoo voor een optimaal resultaat.

Verkeerde haarproducten en haarbehandelingen die tot haaruitval leiden

Een verkeerde haarbehandeling kan zorgen voor haaruitval of een beschadigde hoofdhuid. De meest voorkomende, schadelijke keuzes op een rijtje:

 • Het (ont-)kleuren van het haar zijn agressieve behandelingen, veelal met schadelijke chemicaliën
 • Het dragen van (vaak te zware) extensions of het gebruik van relaxers.
 • Het dagelijks dragen van een té strakke paardenstaart, knot of vlecht. Dan komt er te veel spanning te staan op de haarwortels en de haarlengtes. Doe je dit dagelijks, dan kan het haaruitval of haarbreuk veroorzaken.
 • Het gebruik van een verkeerde haarborstel of te agressief borstelen. Gebruik een borstel met natuurlijke borstelharen. Dit is goed voor je haren en de hoofdhuid.
 • Gebruik van hitte op een te kleine afstand of op een te hete stand. Zet je haardroger of krultang bv. nooit warmer dan 180 graden, ook al gebruik je een hittebeschermer. Eindig bij gebruik van een föhn of warme luchtborstel steeds met koude lucht om de haarschubben te sluiten.

Tips om haargroei te stimuleren

 1. Start met een voedingsplan met voldoende proteïnes, nodige mineralen en vitamines.
 2. Gebruik dagelijks de juiste haarverzorgingsproducten zoals Mesoestetic Tricology Shampoo om uw haar en uw hoofdhuid glanzend en gezond te houden. Gebruik bijkomend de professionele Tricology haargroei lotion van Mesoestetic om haarverlies of haaruitval sterk te verminderen en verzwakt haar terug te verterken.
 3. Slaap op een satijnen kussensloop. De stof zorgt er voor dat je haar niet beschadigt. Katoen creëert daarentegen wrijving, waardoor je haar sneller in de klit raakt en je sneller last krijgt van gespleten haarpunten en haarbreuken.
 4. Een gezonde hoofdhuid is essentieel. Als je dagelijks uw hoofdhuid masseert,  bevorder je de doorbloeding, dit stimuleert de haargroei. Je kunt hier eventueel ook een olie bij gebruiken.

Haarverzorging en producten tegen haarverlies en haaruitval