Tips en richtlijnen - Hoe gebruiken we de Juliette Armand Clarifying acné producten

05-02-2021

Wat de oorzaak van je acne ook is, een succesvolle aanpak kost tijd en discipline. 

Kies niet meteen voor te heftige of sterk ontvettende producten, een beetje talg moet er namelijk wel op je huid achterblijven om te zorgen dat het huideigen beschermlaagje intact blijft. Anders raak je van de regen in de drup. De huid zal namelijk, als ze te sterk ontvet wordt, ter compensatie juist meer talg aanmaken, omdat ze er nou eenmaal op gericht is om de vet-/vochtbalans intact te houden. Te sterk ontvettende producten kunnen de acne zo soms zelfs verergeren.

Overigens kan acne ook bij gebruik van de juiste producten in eerste instantie verergeren. Dat komt omdat veel van deze producten ingrediënten bevatten die de celdeling en aanmaak van nieuwe huidcellen flink activeren (zoals salicylzuur en vitamine A). Als gevolg daarvan kan de huid onzuiverheden sneller naar buiten gaan werken. Even doorbijten dus! Neem minstens 1-1.5 maand in acht alvorens je verbetering kunt verwachten.

Juliette Armand heeft specifiek voor het bestrijden van acné een aparte lijn samengesteld. Deze producten kunt u bij BoTh Cosmetics voordeliger aankopen wanneer u ze samen koopt:

Het CURING ACNE MET JULIETTE pakket is een basispakket die u de perfecte reiniging bezorgt met de Clarifying Face Foam en Clarifying Active lotion en bij de uitbraak van een puistje eerste hulp biedt met de Clarifying Acne Stick.

Het ANTI ACNE BOOST pakket is een 'full option' pakket die bovenop het basispakket als extra de Clarifying Active Cream en het Clarifying Active Mask bevat.

ANTI ACNE BOOST - Juliette Armand - all in pakket

Clarifying Face Foam - 230 ml

Clarifying Active Lotion - 210 ml

Clarifying Stick - 8 ml

Clarifying Active Cream - 50 ml

Clarifying Active Mask - 50 ml

CURING ACNE met Juliette! - basispakket

Clarifying Face Foam - Juliette Armand - 230 ml

Clarifying Active Lotion - Juliette Armand - 210 ml

Clarifying Stick - Juliette Armand - 8 ml


RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE JULIETTE ARMAND CLARIFYING PRODUCTEN:

DAGELIJKS 'S MORGENS EN 'S AVONDS:

1| Clarifying Face Foam.

Reinig uw gezicht eerst met deze antibacteriële reinigingsschuim. Deze foam is er speciaal voor de acne gevoelige, olieachtige en gemengde huid. Ze verwijdert de resten van de huid en absorbeert overtollig talg. Bevochtig eerst uw gezicht met wat lauwwarm water. Doe 2-3 pompjes in de handpalm en wrijf wat open. Breng dan aan op uw gezicht. Spoel daarna af met wat lauwwarm water en dep uw gezicht droog.

2| Clarifying Active Lotion.

Gebuik je na de Clarifying Face Foam. Doe lotion op een watje en breng deze op het gezicht aan met deppende bewegingen. Laat deze eventjes inwerken tot uw gezicht terug droog aanvoelt. Deze brengt uw huid terug in balans.

3| Clarifying Active Cream.

Deze intensieve crème is speciaal voor een acné-gevoelige huid en vermindert het uiterlijk van acné symptomen, absorbeert overmatig talg zonder droogte en irritatie te veroorzaken. Breng deze crème na de lotion aan op het hele gelaat.

2 X PER WEEK:

Clarifying Active Mask.

Dit is een therapeutisch kleimasker met een krachtige anti-inflammatoirewerking. Het masker kalmeert de huid en verlicht huidontstekingen en irritatie. Bevat Normaseb, een complex van aminozuren waaronder glutaminezuur, methionine, cystine en verschillende vitaminen. Dit ingrediënt gaat overmatige talgafscheiding tegen, verwijdert overtollig talg en matteert de huid zonder deze uit te drogen.

Daarnaast bevat het Canadian Willowherb en het exotische Manuka Oil, ingrediënten die de werking van Propioni bacterium acnes remmen - de bacterie welke acne veroorzaakt. Het ondersteunt de huid bij het herstel van ontstekingen en helpt de poriën tonifiëren en verstevigen. Breng een behoorlijke laag aan op de huid en laat 15-20 minuten inwerken. Verwijder vervolgens met een vochtig en warm microwavekompres of lauwwarm water

MEERMAALS OVERDAG:

Clarifying Active Stick.

Deze stick vormt net zoals de overige gespecialiseerde acneproducten een zeer belangrijke schakel in de totale en permanente terugdringing van acne. Hoofdingrediënt is het Canadian Willowherb, een werkstof die in elk product van deze acné lijn aanwezig is. Deze werkt antibacterieel, verhoogt de immuniteit en biedt een herstellende werking en opheldering aan het geplaagde gelaat.

De acné stick kan overal mee en kan op elk moment gebruikt worden, voor direct gebruik op puistjes, 2 tot 3 maal per dag aanbrengen. Deze zorgt dat het puistje ofwel niet doorbreekt ofwel dat het doorgebroken puistje sneller wegtrekt.

Juliette Armand - Clarifying Acné producten