Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Tips en richtlijnen tegen ACNE - Juliette Armand heeft de beste producten tegen acné!

05-02-2021

Tip 1 tegen acné: Niet te heftig beginnen met te sterke acné producten, en even blijven doorbijten!

Wat de oorzaak van je acne ook is, een succesvolle aanpak kost tijd en discipline. 

Kies niet meteen voor te heftige of sterk ontvettende producten, een beetje talg moet er namelijk wel op je huid achterblijven om te zorgen dat het huideigen beschermlaagje intact blijft. Anders raak je van de regen in de drup. De huid zal namelijk, als ze te sterk ontvet wordt, ter compensatie juist meer talg aanmaken, omdat ze er nou eenmaal op gericht is om de vet-/vochtbalans intact te houden. Te sterk ontvettende producten kunnen de acne zo soms zelfs verergeren.

Overigens kan acne ook bij gebruik van de juiste producten in eerste instantie verergeren. Dat komt omdat veel van deze producten ingrediënten bevatten die de celdeling en aanmaak van nieuwe huidcellen flink activeren (zoals salicylzuur en vitamine A). Als gevolg daarvan kan de huid onzuiverheden sneller naar buiten gaan werken. Even doorbijten dus! Neem minstens 1-1.5 maand in acht alvorens je verbetering kunt verwachten.

Tip 2 tegen acné: Gebruik specifieke acné bestrijdende producten die elkaar niet tegenwerken maar wel aanvullen!

Vaak maken mensen met acné de fout om willekeurig verschillende producten te gebruiken zonder rekening te houden met hun ingrediënten en werking. Sommige ingrediënten kunnen namelijk elkaars effectiviteit neutraliseren of zelfs irritatie veroorzaken. Het resultaat? Een teleurstellend gebrek aan verbetering en mogelijk een verergering van de huidproblemen.

Dit is waar de kracht van synergetische huidverzorging naar voren komt. Door producten zorgvuldig te selecteren en te combineren, kun je een harmonieuze routine creëren die gericht is op het bestrijden van acné en het bereiken van die mooie heldere, gezonde huid. 

Kies Complementaire Ingrediënten: Bij het selecteren van producten is het belangrijk om te letten op ingrediënten die elkaar aanvullen. Zo kunnen bijvoorbeeld salicylzuur en niacinamide samenwerken om ontstekingen te verminderen en de poriën te ontstoppen. Tea tree olie kan antibacteriële eigenschappen hebben die goed samengaan met producten die de huid kalmeren.

Let op Consistentie en Textuur: Naast ingrediënten is het ook belangrijk om rekening te houden met de consistentie en textuur van de producten. Zware, vette crèmes kunnen de poriën verstoppen, terwijl lichte, waterige serums gemakkelijker door de huid worden opgenomen.


Tip 3 tegen acné: Gebruik acné producten die blijven hydrateren!

Hydratatie en Bescherming voor een Acne-Gevoelige Huid

Het is een veelvoorkomende misvatting dat hydratatie vermeden moet worden bij een acne-gevoelige huid. In werkelijkheid is hydratatie essentieel om de huid in balans te houden, ontstekingen te verminderen en de natuurlijke barrière van de huid te versterken. 

Velen denken dat een vette huid geen hydratatie nodig heeft. Dit is echter niet waar. Een acne-gevoelige huid kan vaak uit balans zijn: agressieve behandelingen kunnen de huid uitdrogen, wat leidt tot overmatige olieproductie en zelfs mogelijke verergering van acne. Hydratatie helpt de huid te kalmeren en te voorkomen dat deze in een overdrive-modus gaat om olie te produceren.

Bij het kiezen van een moisturizer voor een acne-gevoelige huid is het belangrijk om aandacht te besteden aan de formulering. Hier zijn enkele richtlijnen om te volgen:

  1. Lichtgewicht Formulering: Kies voor een lichte, niet-vette moisturizer die snel in de huid wordt opgenomen. Dit voorkomt dat de poriën verstopt raken en vermindert het risico op nieuwe puistjes.

  2. Olievrij en Niet-Comedogeen: Zoek naar een olievrije moisturizer die niet-comedogeen is, wat betekent dat het de poriën niet zal verstoppen. Dit helpt om nieuwe acne-uitbraken te voorkomen.

  3. Hydraterende Ingrediënten: Kijk naar moisturizers die hydraterende ingrediënten bevatten, zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden. Deze ingrediënten helpen om vocht vast te houden zonder de huid vettig te maken.

  4. Gevoelige Huid Formulering: Als je huid gevoelig is, zoek dan naar een moisturizer die ook kalmerende ingrediënten bevat, zoals aloë vera of kamille.

Kies uw andere acné huidverzorgingsproducten op basis van ingrediënten zoals salicylzuur, benzoylperoxide, niacinamide en tea tree olie, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het opruimen van poriën en het beheersen van overtollige olieproductie.


Tip 4 tegen acné: Kies acné producten die beschermen!

Naast hydratatie is zonbescherming een cruciaal onderdeel van huidverzorging, ongeacht je huidtype. Voor mensen met acne-gevoelige huid is het gebruik van een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 van groot belang.

 Hier is waarom:

  1. Bescherming tegen UV-stralen: Overmatige blootstelling aan de zon kan ontstekingen en irritatie verergeren, wat kan leiden tot acneflares. Een zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen en vermindert daarmee de kans op ontstekingen.

  2. Preventie van Hyperpigmentatie: Acne-plekken en littekens kunnen na blootstelling aan de zon donkerder worden, wat leidt tot hyperpigmentatie. Een zonnebrandcrème helpt dit risico te verminderen en zorgt ervoor dat je huid gelijkmatiger blijft.

  3. Anti-Veroudering: Regelmatige zonbescherming helpt ook bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes.


Het bestrijden van acné is een reis die geduld, kennis en zorgvuldige aandacht vereist. Door te kiezen voor specifieke acné bestrijdende producten die elkaar aanvullen en niet tegenwerken, kun je een synergetische huidverzorgingsroutine creëren die de gezondheid en helderheid van je huid bevordert. 

Vergeet niet dat consistentie de sleutel is, en als je twijfelt, is het altijd een goed idee om professioneel advies in te winnen bij ons! 

Met de juiste aanpak en de kracht van synergie helpen we je op weg naar jouw stralende, acnévrije huid!


Tip 5 tegen acné: Juliette Armand heeft voor u de anti-acné producten al op een rijtje gezet!

De zoektocht naar goede anti-acné producten kan lastig, tijdrovend en zelfs zeer teleurstellend zijn. Juliette Armand zorgt echter met haar specifieke "Clarifying" serie tegen acné en onzuiverheden voor een uitgekiende en doorgedreven huidverzorgingsroutine die uw kijk op acné  gevoelig zal veranderen.

En het grootste voordeel? Deze producten kunt u bij BoTh Cosmetics voordeliger aankopen wanneer u ze samen koopt!


Het CURING ACNE MET JULIETTE pakket is een basispakket die u de perfecte reiniging bezorgt met de Clarifying Face Foam en Clarifying Active lotion en bij de uitbraak van een puistje eerste hulp biedt met de Clarifying Acne Stick.

Het ANTI ACNE BOOST pakket is een 'full option' pakket die bovenop het basispakket als extra de Clarifying Active Cream en het Clarifying Active Mask bevat.


RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE JULIETTE ARMAND CLARIFYING PRODUCTEN:

DAGELIJKS 'S MORGENS EN 'S AVONDS:

1| Clarifying Face Foam.

Reinig uw gezicht eerst met deze antibacteriële reinigingsschuim. Deze foam is er speciaal voor de acne gevoelige, olieachtige en gemengde huid. Ze verwijdert de resten van de huid en absorbeert overtollig talg. Bevochtig eerst uw gezicht met wat lauwwarm water. Doe 2-3 pompjes in de handpalm en wrijf wat open. Breng dan aan op uw gezicht. Spoel daarna af met wat lauwwarm water en dep uw gezicht droog.

2| Clarifying Active Lotion.

Gebuik je na de Clarifying Face Foam. Doe lotion op een watje en breng deze op het gezicht aan met deppende bewegingen. Laat deze eventjes inwerken tot uw gezicht terug droog aanvoelt. Deze brengt uw huid terug in balans.

3| Clarifying Active Cream.

Deze intensieve crème is speciaal voor een acné-gevoelige huid en vermindert het uiterlijk van acné symptomen, absorbeert overmatig talg zonder droogte en irritatie te veroorzaken. Breng deze crème na de lotion aan op het hele gelaat.

2 X PER WEEK:

Clarifying Active Mask.

Dit is een therapeutisch kleimasker met een krachtige anti-inflammatoirewerking. Het masker kalmeert de huid en verlicht huidontstekingen en irritatie. Bevat Normaseb, een complex van aminozuren waaronder glutaminezuur, methionine, cystine en verschillende vitaminen. Dit ingrediënt gaat overmatige talgafscheiding tegen, verwijdert overtollig talg en matteert de huid zonder deze uit te drogen.

Daarnaast bevat het Canadian Willowherb en het exotische Manuka Oil, ingrediënten die de werking van Propioni bacterium acnes remmen - de bacterie welke acne veroorzaakt. Het ondersteunt de huid bij het herstel van ontstekingen en helpt de poriën tonifiëren en verstevigen. Breng een behoorlijke laag aan op de huid en laat 15-20 minuten inwerken. Verwijder vervolgens met een vochtig en warm microwavekompres of lauwwarm water

MEERMAALS OVERDAG:

Clarifying Active Stick.

Deze stick vormt net zoals de overige gespecialiseerde acneproducten een zeer belangrijke schakel in de totale en permanente terugdringing van acne. Hoofdingrediënt is het Canadian Willowherb, een werkstof die in elk product van deze acné lijn aanwezig is. Deze werkt antibacterieel, verhoogt de immuniteit en biedt een herstellende werking en opheldering aan het geplaagde gelaat.

De acné stick kan overal mee en kan op elk moment gebruikt worden, voor direct gebruik op puistjes, 2 tot 3 maal per dag aanbrengen. Deze zorgt dat het puistje ofwel niet doorbreekt ofwel dat het doorgebroken puistje sneller wegtrekt.

Juliette Armand - Clarifying Acné producten


Categorieën