Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Huid met beschadigde huidbarriere


Zoekt u een doeltreffend middel om uw beschadigde huidbarriere efficient en resultaatgericht aan te pakken? Weet u echter niet goed welke producten het allerbest werken bij een beschadigde huidbarriere? Kijk dan zeker even naar onze professionele selectie aan top huidherstellende producten! Geen onoverzienbare lijst aan herstellende cremes en serums die hier of daar wel wat zullen helpen voor uw specifiek huidprobleem, maar werkelijk een beperkte keuze aan kwaliteitsvolle producten die specifiek op het herstel van uw huidbarriere gericht zijn!

Lees hieronder zeker even verder over huidbarriere. Hoe weet u wanneer u een beschadigde huidbarriere hebt, en wat je er aan kunt doen!


Categorieën

Uw gids naar een gezonde huidbarriere!

Hoe weet u als uw huidbarriere beschadigd is? En wat doe je er aan?


Wat is een huidbarrière?

De huidbarrière, ook wel de "vochtbarrière" of "zuurmantel" genoemd, is een term die wordt gebruikt om de bovenste laag van uw huid te beschrijven.

Als we het over de huid hebben, heeft deze drie hoofdlagen: de epidermis, de buitenste laag van de huid; de dermis, de middelste laag van de huid die collageen, elastine en de zenuw- en bloedtoevoer van de huid bevat; en het onderhuidse vet dat een barrière vormt tussen huid en spieren. De meeste verwijzingen naar de huidbarrière zijn gericht op de bovenste laag van de epidermis, het statum corneum. 

Waarom is de huidbarrière belangrijk?

De huidbarrière heeft twee algemene functies: houd de goede dingen binnen en de slechte dingen buiten. De huidbarrière beschermt het interne lichaam tegen fysieke gifstoffen (zoals vervuiling en schadelijke chemicaliën) en ultraviolette straling door blootstelling aan de zon. De huidbarrière helpt het lichaam ook om natuurlijk vocht vast te houden door transepidermaal vochtverlies te voorkomen.

Als de buitenste laag van de epidermis (het stratum corneum) niet genoeg water bevat, zal de huid elasticiteit verliezen en er droog, ruw en schilferig uitzien. Een slecht gehydrateerde huid is ook niet in staat om een ​​geschikte intacte huidbarrière te behouden, waardoor de huid kwetsbaarder wordt voor schade door externe/omgevingsbronnen.  

Een gezonde huidbarrière is ook de sleutel tot het verkrijgen van een gehydrateerde, stralende, egale huid.


Tekenen van een beschadigde huidbarrière

 1. Rosacea en eczeem. Deze aandoeningen worden mede veroorzaakt door een genetisch defect in de huidbarrière. Extra schade van buitenaf aan de huidbarrière kan deze aandoeningen echter doen oplaaien.
 2. Chronische huidirritatie
 3. Jeukende huid
 4. Uitgedroogde, doffe huid
 5. Hyperpigmentatie
 6. Huidinfecties
 7. Vertraagde wondgenezing

Wat kan uw huidbarrière beschadigen?

Over het algemeen beschadigt het leven de huidbarrière :

 • Roken
 • Slaapgebrek
 • Spanning
 • Voedingsarm dieet
 • Vervuiling
 • Wind
 • UV straling
 • Regelmatig handen wassen
 • Gebruik van reinigingsmiddelen die de huidbarrière van zijn natuurlijke oliën ontdoen
 • Overmatig gebruik van exfoliërende zuren
 • Gebruik van agressieve fysieke exfolianten

Een combinatie van vermijdbare en onvermijdelijke dagelijkse gewoonten veroorzaakt in verschillende mate schade aan de huidbarrière.


Gebruik een zachte (maar effectieve) huidreiniger


Omdat stedelijke omgevingen de huid beschadigen, is het belangrijk om alle resten van vervuiling van de huid te verwijderen. Het is ook belangrijk om die natuurlijke ceramiden en oliën te beschermen die de lijm van uw huidbarrière vormen. De ideale reinigingsroutine verwijdert make-up, kleine vervuilende deeltjes en vuil zonder de huid te strippen. Afhankelijk van hoeveel producten je op je huid hebt, wil je misschien een "dubbele reiniging" doen om dit te bereiken. 

Overweeg een serum of vochtinbrengende crème die is ontworpen met uw huidbarrière in gedachten

U kunt uw zuren en/of retinol nog steeds gebruiken, maar breng deze ingrediënten in evenwicht met producten die zijn ontworpen om de huidbarrière te ondersteunen. U kunt deze ingrediënten met uw actieve ingrediënten combineren of ze gebruiken op dagen dat u uw actieve ingrediënten overslaat. Ingrediënten om naar te zoeken zijn ceramiden, hyaluronzuur en glycerine.

Zoek naar een veelzijdige vochtinbrengende crème

De beste moisturizers beschikken over een combinatie van verzachtende en bevochtigende middelen hebben."

 • Bevochtigingsmiddelen trekken water aan en binden het, waardoor het watergehalte van de huid toeneemt. Deze werkstoffen kunnen water uit de omgeving naar de huid trekken of de wateropname uit de bovenste laag van de huid verbeteren. Glycerine en hyaluronzuur zijn waarschijnlijk de meest bekende bevochtigingsmiddelen in vochtinbrengende crèmes, en andere omvatten alfahydroxyzuren (glycolzuur, melkzuur), panthenol, sorbitol, ureum en propyleen- en butyleenglycol.
 • Verzachtende middelen zijn ontworpen om de huid te verzachten en bevatten "veel ingrediënten die we goed kennen", zoals aloe vera, druivenpit- en jojoba-olie, cacao- en sheaboter, stearyl- en cetylalcoholen en minerale olien

Bovendien helpen vochtinbrengende crèmes rijk aan ceramiden om natuurlijke ceramiden te vervangen die gedurende de dag uitgeput raken.


Ontsteking behandelen

Als de huid eenmaal geïrriteerd is, zal vaak van alles en nog wat die irritatie verergeren. Controleer elke dag uw huid. Sla exfoliërende ingrediënten over als de huid een beetje gevoelig aanvoelt en pak in plaats daarvan je kalmerende serum of vochtinbrengende crème. Voor meer significante ontstekingen, zoals rosacea of ​​eczeem, raadpleeg je eventueel bijkomend een dermatoloog. U zult vaak merken dat u een breder scala aan producten kunt verdragen als uw onderliggende aandoening eenmaal goed onder controle is. Minder is echter waarschijnlijk altijd het beste voor een gevoelige huid.

Vergeet ook niet voor je lichaam te zorgen

We besteden vaak geld en tijd aan het gezicht, maar verwaarlozen het lichaam. Het lichaam kan op dezelfde manier gevoelig zijn voor uitdroging, jeuk, dofheid en hyperpigmentatie als het gezicht. Focus op het gebruik van zachte reinigingsmiddelen voor het lichaam en de handen. 

Zorg voor jezelf

Je hebt natuurlijk de uitdrukking "Je huid is het grootste orgaan in je lichaam" gehoord. De sleutel hier is dat je huid een deel van je lichaam is. Wat je eet, hoeveel je slaapt en hoe je stress loslaat, hebben allemaal invloed op je algehele gezondheid en de gezondheid van je huid. De grens tussen zelfzorg en huidverzorging is in de verkeerde richting vervaagd. Het dragen van een gezichtsmasker kan je wel of niet helpen om nog een week door te komen, maar een goede nachtrust zal de gezondheid van je huid ondersteunen.

Koester uw huidbarriere

Uw huidbarrière is een dierbare vriend die u beschermt tegen alle slechte dingen in de wereld en tegelijkertijd vasthoudt aan kostbaar, noodzakelijk water. Onze buitenomgeving en huidverzorgingsroutines eisen echter hun tol van onze huidbarrière. De nieuwe golf van huidbarrière-vriendelijke huidverzorgingsproducten is een kans voor een huidverzorgingsreset, met een nieuwe focus op het samenstellen van een functionele, zachte, effectieve en plezierige routine.