Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Gedehytrateerde huid met vochttekort


Hoe voorkom je dehydratatie en herstel je de vochtbalans van uw huid?

Het voorkomen van een gedehydrateerde huid met vochttekort en het herstellen van de vochtbalans vereist aandacht voor zowel externe als interne factoren. Hier zijn enkele tips om een gedehydrateerde huid te vermijden of te behandelen:

Externe Zorg:

 1. Hydraterende Producten: Gebruik hydraterende huidverzorgingsproducten zoals milde reinigingsmiddelen, hydraterende serums en vochtinbrengende crèmes. Kies producten die rijk zijn aan vochtbindende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden.

 2. Beperk Heet Water: Vermijd heet water bij het reinigen, omdat het de natuurlijke oliën en vochtbarrière van de huid kan verwijderen. Kies voor lauwwarm water en vermijd te lang douchen of baden.

 3. Zachte Exfoliatie: Beperk exfoliatie tot één tot twee keer per week om overmatig verwijderen van dode huidcellen te voorkomen, wat dehydratatie kan verergeren.

 4. Bescherming tegen de Zon: Gebruik dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen die vochtverlies kunnen veroorzaken.

 5. Luchtbevochtiger: Gebruik een luchtbevochtiger in binnenruimtes, vooral tijdens droge seizoenen, om de luchtvochtigheid te verhogen en dehydratatie van de huid te verminderen.

Interne Zorg:

 1. Voldoende Water Drinken: Hydrateer je lichaam van binnenuit door voldoende water te drinken. De algemene richtlijn is ongeveer 8 glazen water per dag, maar individuele behoeften variëren.

 2. Gezonde Voeding: Eet een voedingsrijk dieet met veel groenten, fruit en voedingsmiddelen die omega-3 vetzuren bevatten, zoals vette vis, noten en zaden. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde huid.

 3. Beperk Cafeïne en Alcohol: Beperk de inname van cafeïnehoudende dranken en alcohol, omdat ze uitdroging kunnen veroorzaken.

 4. Vette Zuren Suppletie: Overweeg het nemen van supplementen met omega-3 en omega-6 vetzuren, zoals visoliecapsules, om de huidgezondheid te ondersteunen.

 5. Vochtig Voedsel: Voeg voedingsmiddelen met een hoog watergehalte toe aan je dieet, zoals watermeloen, komkommer, selderij en tomaten.

 6. Matig Verwarmde Kamers: Probeer de verwarming in binnenruimtes niet te hoog te zetten, omdat droge luchtvochtigheid dehydratatie van de huid kan veroorzaken.

 7. Voldoende Slaap: Zorg voor voldoende slaap, omdat het gebrek aan slaap dehydratatie kan verergeren.

Het is belangrijk om een ​​evenwicht te vinden tussen externe verzorging en interne gezondheid om een gedehydrateerde huid te voorkomen of te behandelen. Als je huid aanhoudend gedehydrateerd is, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor professioneel advies en aanbevelingen.


Zoekt u een doeltreffend middel om vochttekort of een gedehydrateerde huid efficient en resultaatgericht aan te pakken? Weet u echter niet goed welke hydraterende producten het allerbest werken tegen vochttekort? 

Kijk dan zeker even naar onze professionele selectie aan top hydraterende producten! Geen onoverzienbare lijst aan vochtinbrengende cremes en serums die hier of daar wel wat zullen helpen voor uw specifiek huidprobleem, maar werkelijk een beperkte keuze aan kwaliteitsvolle producten die specifiek ontworpen werden om vochttekort en dehydratatie doelgericht de wereld uit te helpen!

Gedehydrateerde huid met vochttekort


Categorieën