Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Hyperpigmentatie huid

Pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken, verschijnen vaak op het gezicht, de handen en andere lichaamsdelen. Daardoor zijn ze lastig te verbergen en dit kan erg vervelend zijn. 


Zoekt u een doeltreffend middel om hyperpigmentatie efficient en resultaatgericht aan te pakken? Weet u echter niet goed welke producten het allerbest werken op pigmentatie? Kijk dan zeker even naar onze professionele selectie aan top depigmentatie producten! Geen onoverzienbare lijst aan hyperpigmentatieproducten die hier of daar wel wat zullen helpen voor uw specifiek huidprobleem, maar werkelijk een beperkte keuze aan kwaliteitsvolle anti-pigmentatieproducten die speciaal voor dit huidissue zijn ontwikkeld!

Lees hieronder meer over (hyper)pigmentatie: hoe je pigmentvlekken krijgt en hoe je pigmentatie kan verhelpen


Categorieën


We spreken van hyperpigmentatie op het moment dat een gedeelte van de huid donkerder lijkt dan andere gebieden. Het treedt op wanneer de huid plaatselijk meer melanine produceert. Melanine zorgt voor de donkere huid.

Hyperpigmentatie komt vaak voor en treedt op bij alle huidtypes. Sommige vormen van hyperpigmentatie - inclusief melasma en vlekken door zonneschade - komen vaker voor in gebieden die blootgesteld worden aan zonlicht, denk hierbij aan het gezicht, de armen en de benen. Een ander type hyperpigmentatie komt voor naar aanleiding van een trauma op de huid zoals snijwonden, verbranding of acné. Dit kan optreden over het gehele lichaam. Ook zwangerschap, pilgebruik en de menopauze kunnen leiden tot hyperpigmentatie.

Wat kun je doen om hyperpigmentatie te voorkomen?

Pigmentatie voorkomen is altijd beter dan genezen!

  • Vermijd blootstelling aan uv-straling en de zonnebank. Gebruik een zonbescherming met minimaal SPF 30, die bescherming biedt tegen UV A, UV B, HEV en IR. In onze Skin Shop vindt u hiervoor een aantal fijne producten.
  • Pulk niet aan de huid! Om hyperpigmentatie te voorkomen naar aanleiding van een trauma moet je korstjes en pukkels met rust laten, zodat de huid zijn natuurlijke genezingsproces zo efficiënt mogelijk kan doen.
  • Gebruik cosmetica en verzorgingsproducten met hoogwaardige, zuivere ingrediënten. Gebruik wanneer je de zon in gaat geen geparfumeerde huidverzorgingsproducten.