Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Hoe je een schilferige winterhuid vermijd..

27-11-2021

Hoe irritant het ook is, een droge huid overkomt ons allemaal, vooral als het kouder wordt en de wind begint te bijten. Een belangrijk symptoom is schilfering. Een schilferige huid treedt op wanneer de buitenste huidcellen, die de huidbarrière vormen, overmatig van elkaar gescheiden zijn. Schilfering zie je meestal rond de neus of op uw voorhoofd. Zelfs onder de foundation lijkt er meestal geen ontkomen aan..

Het is normaal dat schilfers in de loop van de tijd geleidelijk afvallen, maar als de barrière is aangetast door de omgeving (zoals wind, koud weer of warm water) of door huidverzorgingsproducten of huidziekte, dan wordt deze scheiding - die bekend staat als desquamatie - duidelijk. En Irritatie komt dan ook vaak voor.

Schilfering (en droogheid) wordt vaak veroorzaakt door de omgeving , ervan uitgaande dat u normaal gesproken geen last heeft van huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Centrale verwarming en warme douches - hard nodig in de winter - spelen daarbij een grote rol. 

Wat kunnen we doen om dit te voorkomen en de huidbarrière te helpen genezen voor een stralende, gladde en egale teint?

Hydrateer met de juiste ingrediënten

Een schilferige huid is een droge huid, dus focus op ingrediënten die het vochtgehalte en de hydratatie van de huid verhogen. Kijk eerst en vooral naar hyaluronzuur, een verbazingwekkende bevochtiger en molecuul die 1000 keer zijn eigen gewicht aan water in de huid trekt. Het irriteert weinig, is geschikt voor alle huidtypes (inclusief de gevoelige en vette huid) en het werkt het beste als er nog een vochtinbrengende crème bovenop wordt aangebracht.

Ceramiden zijn ook een briljant ingrediënt om in je routine op te nemen, omdat ze helpen om uw natuurlijke barrière van de huid te beschermen en te regenereren, de bouwstenen van de huid na te bootses en en opnieuw op te bouwen terwijl ze vocht vasthouden. Ceramiden vormen de perfecte partner voor hyaluronzuur! Samen helpen ze de droge huid terug te brengen naar haar gehydrateerde, gelukkige zelf.

Andere ingrediënten waar we als expert op letten om een ​​schilferige huid aan te pakken, zijn sheaboter, die uitstekende occlusieve (voorkomt dat vocht de huid verlaat), verzachtende en bevochtigende eigenschappen heeft; squalaanolie, die weinig irritatie veroorzaakt en rehydraterende eigenschappen heeft; en bevochtigingsmiddelen glycerol en polyglutaminezuur. Maar let wel op: Als je huid jeukt, gevoelig is of rood is, ga dan naar een dermatoloog, omdat je misschien lijdt aan een huidaandoening die misschien op recept moet worden behandeld.

Overdrijf niet met huidverzorging

Het doel is om de huidbarrière sterk en robuust te houden - blijf dus uit de buurt van harde en strippende methoden of ingrediënten. Probeer overmatige reiniging tijdens de koudere maanden te vermijden, omdat dit de barrière kan aantasten en vocht naar buiten kan laten en externe agressors, zoals vervuiling, naar binnen. Je wilt iets dat té samentrekkend en peelend is, vermijden. Ingrediënten zoals gedenatureerde alcohol drogen uit. Vermijd ook oppervlakteactieve stoffen zoals SLS, meestal te vinden in schuimende reinigingsmiddelen. Andere ingrediënten om voorzichtig mee om te springen, zijn onder meer retinoïden en salicylzuur, die kunnen uitdrogen en na verloop van tijd ook een gevoelige huid veroorzaken. Vermijd ook het reinigen met te heet water.

Hoe een droge huid zacht en effectief te exfoliëren?

Zoals vaak het geval is bij het behandelen van huidproblemen, is het vaak moeilijk om een goed evenwicht te vinden. Hoewel het belangrijk is om uw huid niet te 'overpeelen', is een zekere mate van afschilfering wel nuttig zijn bij het verwijderen van dode huidcellen, omdat zo ook de weg wordt vrijgemaakt voor hydraterende ingrediënten om de huid in te dringen. Het is het beste om je in eerste instantie te concentreren op een consistente hydraterende en verzachtende routine. Met een vloeibare exfoliatie kan de huid er stralender uitzien - Maar wees voorzichtig, want het kan een droge en ontstoken huid irriteren. 

één van de veelgemaakte fouten die mensen maken, is te veronderstellen dat het verwijderen van schilfers via exfoliatie beter is dan de oorzaak aan te pakken, namelijk een droge en vochtarme huid. 

Pak je ochtend en avond huidverzorging anders aan

's Ochtends moet je je concentreren op het beschermen van de huid tegen de schadelijke winteromgeving. Gebruik hyaluronzuur onder uw vochtinbrengende crème, dit zal helpen om water in de huid te trekken. Zoek naar multi-tasking vochtinbrengende crèmes die de huid verzachten en als een barrière fungeren om te voorkomen dat vocht weggaat - die met kalmerende ingrediënten, zoals niacinamide, zijn zeer goed. Ondanks dat de dagen korter zijn, is een ook dagelijkse zonnebrandcrème nog steeds belangrijk, vooral als je pigmentatieproblemen hebt.

's Avonds is het tijd om schade aan uw huid te herstellen. Gebruik reinigers op olie- of balsembasis die de huidbarrière minder snel aantasten. Zoek naar zachtere retinoïden, zoals retinaldehyden, die ook meer geschikt zijn voor de gevoelige huid. Misschien wilt u een sandwichtechniek met retinoïden gebruiken: Breng eerst een vochtinbrengende crème aan, dan een retinoïde en daarna terug wat crème om verdere schilfering te voorkomen."

Omarm LED-lichttherapie

Om te helpen genezen, roodheid te verminderen, de huidbarrière te ondersteunen en in het algemeen de helderheid te vergroten, is een aanvullende LED-lichttherapie sessie bij uw beautyexperte een welgekomen boost!

Een luchtbevochtiger kan helpen de huid in balans te brengen

Aangezien veel van onze huidproblemen in de winter het gevolg zijn van centrale verwarming en de constante beweging tussen koud buiten en warm binnen - waar ook een gebrek aan vochtigheid is - kan een luchtbevochtiger echt helpen. Luchtbevochtigers en bureaudiffusors dragen bij aan het omgevingsvocht in de kamer, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers of kantoren om enkele van de effecten van binnenverwarming in de koudere maanden tegen te gaan!