Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

SOS tijdens een winterprik!

26-12-2019

Wapen je huid tegen de winterprik!

Geef je huid gedurende koude periodes zeker de nodige aandacht. Buiten is het koud, maar binnen staat de verwarming lekker hoog. Uw huid krijgt het hard te verduren tijdens de winter. Bij een buitentemperatuur onder de 8 graden schakelen de talgkliertjes over op een spaarstand, waardoor de huid minder goed beschermd blijft en vocht ook sneller verdampt. Zorg dus voor een goede bescherming tegen extreme temperatuurschommelingen en verwen ze met aangepaste producten.

Vervang zeep door olie of crème.

Een lang, heet bad is zeer verleidelijk als je uit de kou komt, maar warm water droogt de huid uit. Overdrijf dus niet met de temperatuur en hou je douche of bad kort. Vervang zeep (die droogt ook uit) door een doucheolie of een voedende douchecrème.

Hydrateer overvloedig.

De warme lucht van de centrale verwarming droogt je huid uit, waardoor droogrimpeltjes en schilferige, ruwe plekjes op de huid kunnen ontstaan. Smeer je daarom na elke douche of bad overvloedig in met een voedende bodylotion en gebruik een crème met voldoende lipiden en vochtvasthoudende werkstoffen zoals hyaluronzuur en panthenol die de barrièrefunctie van de huid versterken.

Vergeet uw handen en voeten niet.

Smeer uw handen een half uurtje voor je naar buiten gaat dik in met handcrème, en draag altijd handschoenen om je huid te beschermen.

Verzorg uw lippen.

De kou en strakke wind drogen uw lippen uit of laten ze zelfs springen. Smeer ze in met een verzorgende lipbalsem.

Bescherm de huid rond de ogen extra

Rond de ogen is de huid slechts een derde van de huiddikte van de rest van het gezicht. Hierdoor droogt ze nog sneller uit. Gebruik daarom een snel-intrekkende oogcrème. Klop met je ringvinger de crème voorzichtig in zonder druk uit te oefenen. Begin bij de binnenste ooghoek en werk naar buiten toe.

Kies aangepaste producten

Uw huid wordt door de vrieskou gevoeliger, door de bijtende wind en de grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen. Denk bv. aan die roodgloeiende wangen. Gebruik daarom zachtere producten, scrub regelmatig, vergeet je wekelijkse masker niet en smeer dagelijks een hydraterende beschermende crème. Vervang eventueel uw dagcrème door een dikkere nachtcrème!

Geef kleur aan uw huid

Een door de kou geteisterde huid ziet er vaal en grauw uit. Door wekelijks een opwekkend masker met hoge vochtconcentratie en revitaliserende substanties te gebruiken, ziet uw gezicht er in een mum van tijd weer stralend fris en rozig uit!

Aarzel niet!

Vraag gerust raad aan BoTh Cosmetics als u merkt dat uw huid niet de correcte voedingstoffen krijgt!