Snelle levertermijn! Gratis vanaf 60€!
nl

Hoe u de resultaten van uw schoonheidsroutine kunt verbeteren - tip 2

15-02-2020

Elke schoonheidsfan heeft één doel: de beste schoonheidsroutine vinden die voldoet aan alle behoeften van onze huid!


Maar hoe bereiken we een ideale en efficiënte routine? BoTh Cosmetics helpt u in de volgende blogs op weg..

TIP 2: GEBRUIK STEEDS EEN CORRECTE HOEVEELHEID VAN UW PRODUCTEN EN BRENG UW PRODUCTEN OP EEN GOEDE MANIER AAN.

De allereerste stap van een huidverzorgingsroutine is het reinigen van het gezicht. Zorg er voor dat je de huid eerst reinigt, voordat je een serum aanbrengt. Reinig eerst uw handen en vingers even zodat er geen vuile partikeltjes op uw gezicht verspreid kunnen worden. Een hoeveelheid ter grootte van een bes is meestal reeds voldoende.

Crèmes en moisturizers worden aangebracht na uw serum. Hydrateren is zeer belangrijk om je huid gezond te houden. De meeste vrouwen onderschatten de werking van hun crème wanneer ze hun dag- en nachtcrème aanbrengen. Beter te veel dan te weinig, toch? Echter betekent meer smeren niet dat dat beter is. De dagcrème hoeft niet soepel over je huid gesmeerd te worden, dat mag best een beetje stroef gaan. Kwalitatieve crèmes bevatten allerlei goede ingrediënten waardoor het product direct door de huid wordt opgenomen. Je hebt daarom van zowel je nacht- als dagcrème niet meer nodig dan een portie ter grootte van een bes.

Als je 's morgens lekker fris wakker wilt worden, is de gouden tip om je oogcrème die nacht daarvoor in de koelkast te leggen. Wist je trouwens dat je ogen 's nachts opzwellen en je wallen krijgt doordat je lange tijd plat ligt? Smeer 's avonds dus nooit een crème of serum met hyaluronzuur. Want dan word je namelijk gegarandeerd met zakjes onder de ogen wakker!

De huid rondom je ogen is teer en gevoelig en verdient daarom een special treatment. Wil jij rimpeltjes doen vervagen en donkere kringen voorkomen, let dan hier op:

  • Breng serum of crème aan op het harde deel en niet op het bewegend ooglid
  • ook hier: 'Less is more', dus doseer de hoeveelheid oogcrème goed. Een koffieboon per oog volstaat!
  • Gebruik altijd je ringvinger bij het aanbrengen
  • Ga op een deppende manier te werk
  • Doe een concealer over je oogcrème om donkere kringen tegen te gaan

Na een intensieve gezichtsreiniging van uw huid is het goed om 1 a 2 keer in de week een gezichtspeeling te gebruiken of te exfoliëren. Je huid voelt hierna in elk geval weer heerlijk zacht en fris aan.

Op de dagen dat je een gezichtspeeling gebruikt doe je dit tussen je gezichtsreiniging en gezichtslotion of tonic in. 

  • Doe een beetje scrub op je handen of breng wat 'stippen' aan op je gezicht. Een maiskorrel volstaat!
  • Maak je vingers vochtig met lauwwarm water.
  • Masseer uw gezichtspeeling zachtjes in met kleine roterende bewegingen en breng niet te veel druk aan rondom de ogen of beter nog: vermijd deze! De hals kun je wel meenemen.
  • Spoel daarna grondig af met lauwwarm water. Koud kan ook als je dit prettiger vind. Als je in de ochtend scrubt ben je onmiddellijk klaar wakker!

Een serum is de basis in elke huidverzorgingsroutine. Een serum is super geconcentreerd, krachtig en zit vol actieve ingrediënten om uw huid te verbeteren en specifieke huidproblemen te bestrijden. Naast uw keuze van het juiste serum die bij jouw huidtype of huidprobleem past, is ook de manier waarop je het aanbrengt bijna even belangrijk. Door uw serum op de juiste manier aan te brengen, kun je alles uit het product halen! 

Omdat een serum altijd zeer geconcentreerd is, geldt ook hier: less is more. Gebruik daarom niet meer dan een kleine hazelnoot. Wanneer je teveel van uw - dure -serum gebruikt, wordt uw huid vettig en is het vooral ook zonde dat uw waardevolle serum snel op is.

Een masker heeft niet alleen een positief effect op je huid, maar ook op je geest. Neem even tijd voor jezelf en laat je masker intrekken terwijl je geniet van een warm bad. Relax. 

Door regelmatig een masker te gebruiken, verbetert je uw huidconditie. Kies een masker dat geschikt is voor jouw huidtype. Bijvoorbeeld een masker speciaal voor een vette huid of die oneffenheden bestrijdt.

Reinig je je gezicht niet, maar breng je wel een masker aan voor het slapengaan, dan doet die verzorging weinig voor je huid. Door regelmatig een masker te gebruiken, wordt je huid ook dieper gereinigd en neemt je huid de verzorgingsproducten beter op. 

Een belangrijke afspraak of een eerste date op de planning en is er nog even tijd voor een huidmasker? Kies een exemplaar met een hoge concentratie aan werkzame stoffen om direct resultaat te zien! Dan ga je naar je afspraak met een gezonde glans en een huid waarop oneffenheden minder zichtbaar zijn. 

Heb je last van een droge huid, onzuiverheden, beginnende rimpels of andere huidproblemen? Ook dan biedt een masker uitkomst. Van maskers voor de acnegevoelige tot vette of droge huid: er is er altijd wel eentje die jouw huidprobleem helpt tegengaan. 

Maskers helpen vuil van de huid te verwijderen en kunnen overtollig talg (dat puistjes veroorzaakt) absorberen. Gebruik je regelmatig een huidmasker, dan ga je ook dode huidcellen te lijf: die blijven als het ware 'vastplakken' in het masker. Hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je verstopte poriën. 

De hoeveelheid van een kerstomaat volstaat!