Konjac Sponge


Mogen we je voorstellen: de konjac spons, een zachte en reinigende exfolieerder gemaakt van de Konjac wortel, een poreuze wortel uit Azië. Hier zijn enkele feiten en tips over dit nieuwe wondermiddel.

Konjac Sponge is extreem lief voor je huid

Konjac sponsen zijn heel, heel lief voor je huid. Ze zijn zachter dan een scrub en dus ideaal voor dagelijkse exfoliëring. Je kan ze ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt, last hebt van rosacea of van droge schilfertjes die moeilijk weg te krijgen zijn zonder je huid te irriteren.

Konjac Sponge is ideaal om je make-up te verwijderen

Ze halen echt alle make-up weg. Als je ze gebruikt met een reiniger en water, verwijderen ze meer make-up dan je handen alleen. Je kan de spons zelfs gebruiken om mascara en andere oogmake-up te verwijderen.

Konjac Sponge geeft je een stralende teint

De konjac spons exfolieert uw huid op een zachte manier door dode huidcellen te verwijderen en je huid een egale, stralende teint te geven. En hoe vaker je de spons gebruikt, hoe beter zichtbaar de resultaten zullen zijn. Verwacht gewoon geen extreem glanzende huid die je zou krijgen van een peeling of een gelaatsbehandeling.

Konjac Sponge reinigt diep in slechts een paar stappen

Hoe gebruik je de konjac spons nu? Wel, heel eenvoudig! Dompel de nieuwe spons zo'n 5 tot 10 minuten onder in water zodat ze uitzet en zacht wordt. Haal ze uit het water en knijp goed uit zodat al het overtollige water verdwijnt (nooit uitwringen!). Voeg dan je reiniger toe en beweeg de spons in cirkelvormige bewegingen over je huid. Wanneer je huid gereinigd is, spoel je de spons uit en hang je ze op om te drogen.

Konjac Sponge zorgt er niet voor dat je acne verdwijnt

Hoewel sommige bedrijven beweren dat hun sponsen onzuiverheden uit de huid halen door ingrediënten zoals steenkool, kun je best niet verwachten dat dit ook echt gebeurt. Ze bevatten niet de actieve steenkool die het verschil zou maken.

Konjac Sponge heeft een houdbaarheidsdatum

Ondanks het feit dat sommige sponsen claimen dat ze antibacterieel zijn, zijn ze toch niet zelf-reinigend. Spoel je konjac spons daarom steeds goed uit na elke gebruik en gooi ze weg na een maand. Voor een goede hygiëne is het belangrijk de spons regelmatig te ontsmetten door hem voor een paar minuten in kokend water te leggen. De spons kan ook in de wasmachine, maar doe hem dan wel in een waszakje.

Konjac sponge kan op het hele lichaam gebruikt worden

Konjac sponsen werden uitgevonden door Japanse boeren en aanvankelijk gebruikt om baby's mee te wassen omdat de spons zo zacht en natuurlijk is. Je kan ze dus over heel je lichaam gebruiken, vooral op plaatsen (zoals de borst of rug) die soms last hebben van acne en een extra diepe reiniging nodig hebben.

Konjac Sponge kan gecomposteerd worden

Omdat ze 100% bio-afbreekbaar zijn, kun je ze na gebruik gewoon op de composthoop gooien samen met je groenafval.


De voordelen van de Konjac spons

 • 100% natuurlijk, kleurstofvrij en zonder toevoegingen

 • biologisch afbreekbaar, duurzaam en milieuvriendelijk

 • stimuleert de doorbloeding en reinigt de huid

 • werkt hydraterend en gaat onzuiverheden tegen

 • helpt in de vermindering van talg, puistjes en oneffenheden

 • rijk aan mineralen, vitaminen en spoorelementen. De Konjac plant is mild alkalisch en neutraliseert de Ph van de huid op een natuurlijke manier

 • De spons past precies in de palm van de hand waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is en kan zowel voor het gezicht als het lichaam gebruikt worden.

 • Natuurlijke vochtinbrenger

 • super zachte peeling

Hoe gebruiken we de Konjac Sponge?

Om het optimale uit uw Konjac Sponge te halen, raden wij u aan de volgende gebruiksaanwijzing te volgen.

De sponzen zijn droog verpakt en dienen eerst 5-10 minuten in warm/lauw water gelegd te worden. 

 • Je kan de spons zowel 's ochtend als 's avonds gebruiken. Voor gebruik de Konjac sponge een paar keer goed indompelen in warm/lauw water.

 • Knijp de spons zachtjes uit in een hand of druk tussen 2 handen het water eruit. Nooit uitwringen.

 • Zorg dat de spons niet te nat en niet te droog is en maak ronddraaiende bewegingen over uw gezicht, hals en decolleté. De spons is zo zacht dat u ook de huid rond uw ogen kunt reinigen!

 • Een massage met de Konjac sponge stimuleert de vermoeide huid en ondersteunt de huidvernieuwing.

 • Knijp (niet te hard, want dit beschadigd de spons) na gebruik overtollig water uit de spons en hang deze na gebruik weg aan het koortje zodat deze goed kan drogen. Wanneer je de spons neer zou leggen blijft deze nat aan de onderkant en verkort dit de levensduur. Het is een natuurproduct en bij verkeerd gebruik aan bederf onderhevig.

 • De spons wordt hard nadat deze opdroogt, voor hergebruik dus altijd opnieuw onderdompelen in warm/lauw water totdat deze weer zacht is. Voor een goede hygiëne is het heel belangrijk de spons regelmatig te ontsmetten door hem voor een paar minuten in kokend water te leggen. Vooral bij een acne huid is dit erg belangrijk !!!

 • De spons kan ook in de wasmachine uitgewassen worden, bij voorkeur in een waszakje.

 • U kunt de Konjac sponge enkele maanden gebruiken, afhankelijk hoe vaak u de spons gebruikt, onderhoudt en hoe deze bewaard wordt. Gebruik de spons uit hygiënisch oogpunt echter niet langer dan 3 maanden.

De belangrijkste feiten over de Konjac spons op een rij

 • Exfolieert de huid zachtjes en geeft de huid een natuurlijke glans.

 • Natuurlijke vochtinbrenger.

 • Reinigt de poriën diep, verwijdert vuil en vet op een natuurlijke manier

 • Neutraliseert de natuurlijke PH-waarde van de huid.

 • De zachte textuur van de spons maakt deze geschikt voor de meest gevoelige huid.

Konjac Sponge